Кулинарна дестинация по Черноморието, която трябва да се посети

169

По Северното Черноморие има едно място, където сякаш времето е спряло. Това са бреговете край Каварна. Много творци са били вдъхновявани от спокойствието, енергията и гледката, която се разкрива пред човешките очите.

Но този край е известне и с производството на плодове и зеленчуци. При това едни от най-добрите в България. Освен всичко друго, което може да видите, посетете пазарът в Каварна. Лесно ще го откриета. Ако не сте били тук до сега, просто попитайте местните хора .

Тук обстановката е нормална. Очаква се летния сезон, който ще увеличи търсенето на хранителни продукти, като напълни града и околните села с хора.

В момента освен всички сезонни храни, се продава и разсад за домашните градини. Този пазар е известен със своя характерен вид, високо качество и любезно обслужване. Повечето от търговците са и производители. Пословични са доматите, пъпешите, дините, патладжаните, чушките,  които се изнасят по щандовете всяко лято. А за пипера, всеки знае.

На пазара в Каварна може да се открие всичко, което се предлага на елитните столични пазари, но тук е с много по-добро качество. Производителите очакват с нетърпение сезонът, когато ще могат да предложат на всички посетители на Северното Черноморие, най-добрите плодове на своя труд.

По публикацията работи: Росен Гацин

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама