Задържаха водач на счупена кола с различни номера отпред и отзад, употребил алкохол

682

Вечерта на 8 май в Шумен, бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Пасат“. Полицейските служители забелязали че колата е с поставени различни табели отпред и отзад, съобщиха за медия „Нова Вест“ от Пресцентърът на ОДМВР-Шумен.

Водачът, 38-годишен мъж от Шумен не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство. Установено било, че е неправоспособен и че управлява в едногодишен срок от установяването му, че шофира без книжка. Лъхал и на алкохол. Тестван е с дрегер.

Отчетени били 1,38 промила алкохол в издишания от водача въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Автомобилът бил технически неизправен, нямал задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и технически преглед. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е досъдебно производство

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама