Ето какъв документ трябва да си извадим за да посетим Гърция

3675

Традиционно българинът обича да посещава морето на южната ни съседка. Разбира се и това лято, явно няма да е изключение. Тепърва се въвеждат нови правила при влизането в Гърция.

Това лято в Гърция ще може да се влиза само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни болести. Всеки, който иска да пътува до южната ни съседка, ще трябва да има здравен сертификат, издаден до 72 часа по-рано. В него трябва да е записано, че не е носител на заразата, предава „24 часа“.

Зелена светлина за пътуване между островите получават заетите работници в сезонен бизнес или заместващи учители, било с кораб или самолет. Служителите в частния сектор трябва да имат удостоверение за пътуване от работодател. По отношение на движението извън областите е разрешена само доставка на храна и лекарства, доказани от съответните документи.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама