Ангелкова: Възстановяваме вътрешния туризъм още на 13 май

714

С падането на извънредното положение в България ще бъде възстановен и вътрешния туризъм. Това потвърди министър Николина Ангелкова пред БНТ.

Курортите в страната отново ще подновят работа при новите санитарни мерки, за да стартира реалната подготовка за един по-особен летен сезон.

За всички ще бъде много трудно и напрежението е огромно, защото от една страна, и това е нормално в нашия сектор, ние сме свикнали по това време на активна работа“, казва Ангелкова. “От друга страна са неизвестните – ще дойде ли някой“.

От началото на новата седмица българите ще могат отново да планират летните си ваканции по морето и в планините, но рисковете са, че много хора може и да предпочетат да отложат за по-дълъг период тези си планове.

Министърът не даде яснота за това – кога ще бъдат отворени границите за чуждестранни туристи, тъй като ситуацията продължава да е изключително нестабилна. Ще са нужни седмици, за да стане ясно, дали разхлабването на мерките в България няма да увеличат темпа на заболеваемостта от новия коронавирус.

Данните от Националния оперативен щаб (НОЩ) сочат, че за изминалото денонощие са регистрирани 53 нови случая, но този път без нито един загинал. Остава все още въпросът – кога ще започнем да регистрираме повече излекувани, отколкото заразени?

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама