Народен представител спаси гората на Црънча (ВИДЕО)

245

Община Пазарджик официално се отказа от продажбата на общинските земи над село Црънча

Народният представител Делян Пеевски изпрати писмо до кмета Тодор Попов, в което изрази готовност да дари 700 000 лв., ако общината се откаже от идеята си. Това потвърди самият кмет на извънреден брифинг.

 “350 000 лв. ще отидат в подкрепа на площадката за отдих над село Црънча“, каза Попов. “Другата сума ще подкрепи ВК “Хебър“ по волята на дарителя“.

Кметът на Пазарджик потвърди, че още на следващата сесия на Общинския съвет решението за продажба на гората ще бъде отменено, като подчерта, че за пръв път става свидетел на подобно дарение, което касае продажбата на общинска собственост, за да остане в полза на местните жители.

Попов каза още, че ще проведе разговор с кмета на село Црънча – Ангел Руков, за да се реши как най-правилно да бъдат инвестирани дарените средства.

На връх Гергьовден местните жители на селото изнесоха протестно бдение срещу желанието на градската управа до продаде гората. Част от протестиращите дори прекъснаха демонстрациите на военните в близкото поделение, на което бе и премиерът Бойко Борисов.

Депутатът от ДПС е изпратил писмо до Тодор Попов, в което настоява решението за продажбата на гората да бъде отменено. Именно в него той засвидетелства готовността си да дари 700 000 лв. Той предлага да бъде изграден парк на името на “Св. Георги Победоносец“ над Црънча с половината от посочената сума.

“Тази сума не е малка и покрива постъпленията от тази земя. По-важно е отношението към жителите на Црънча, за което искам да благодаря, защото това е жест, който високо оценяваме. Не помня някой да е давал пари, за да не се извърши някаква продажба и да поиска тази собственост да остане за жителите на селото. По време на кризи си личи кой кой е. В България има достатъчно богати хора, но аз не съм чул голяма част да са съпричастни с подобни неща. Единствено мога да изкажа думи на благодарност“, каза Попов.

Кметът каза още, че е радостен от факта, че Делян Пеевски ще подкрепи и местния спорт, чрез дарението си.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама