Майстор на печеното агнешко разри тънкостите на чевермето за Гергьовден (ВИДЕО)

1101

Да приготвиш класическо чеверме никак не е лесна работа, защото има редица тънкости. Някои от тях разкри майсторът на печеното агнешко Стефан Караджов от пазарджишкото село Симеоновец

Там има обичай агнетата за Гегьовден да се пекат край манастир, високо в планината.  Заради пандемията обаче, днес местните хора ще празнуват по домовете си. Стефан също вече върти чевермето в дома си. А металният шиш, на който е поставено агнето се върти, задвижван от електромотор.

„Трябва да се запали първо огъня, после да се сложи агнето – на самата жар да се пече. Обезателно дървата са дъбови, за да може да има жар и да стане по-добре. Около 3 часа и половина са нужни. 20 минути след поставянето вече може да се овкуси с червен пипер, сол и олио“, коментира Стефан в ефира на „Здравей, България”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама