9.7 C
София
събота, май 4, 2024
Начало България Красимир Вълчев: Училищата са абсолютно безопасни, дезинфекцират се редовно (ВИДЕО)

Красимир Вълчев: Училищата са абсолютно безопасни, дезинфекцират се редовно (ВИДЕО)

143

Обмисля се допълнително възнаграждение за квесторите на изпитите, обясни образователният министър 

Училищата се дезинфекцират редовно и са безопасни за провеждането на изпитите. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова.

Той обясни, че за учениците няма да се осигуряват маски, които така или иначе вече не са задължителни, но училищата са се подготвили с такива за преподавателите.

„Те са го направили до голяма степен още през март, преди да се вземе решение за извънредното положение. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина”, коментира още Красимир Вълчев.

По време на изпитите в стаите ще има до 10 деца, ще се спазват мерките за отстояние, ще се прави дезинфекция, ще бъдат отворени повече входове, за да не се допуска струпването на децата преди и след изпита.

„Не би трябвало да има проблем, има достатъчно свободни класни стаи”, каза министърът.

Квесторите ще са по един в стая. За тях е обсъждано да се отпусне допълнително възнаграждение, но все още не е взето решение. Вероятно такова ще има следващата седмица.


Видео: Нова

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама