Виртуалната обиколка на гробищата става все по-популярна заради Covid-19

143

Виртуално посещение на гробищата и видеоразговор с близките от гроба на покойника е услуга, която набира все по-голям интерес в Турция на фона на епидемията от коронавирус

Услугата е предлагана от частна фирма в Анталия, която полага грижи за гробовете и поставя цветя върху тях, особено при поводи като Свети Валентин, Деня на майката и религиозни празници, на които хората обикновено посещават починалите си близки, съобщава „Хюриет дейли нюз“, предава БТА.

Основаната преди 12 години фирма на Мехмет Четин напоследък регистрира нараснало търсене на виртуалните обиколки на гробището за роднините и близките на покойника, които предлага в последно време. Това се дължи преди всичко на епидемията от коронавирус,. Преди празника Рамазан байрам (23-26 май) Четин организира и видеоразговори с роднините от гроба на покойника, за да могат те лично да се уверят колко чист и поддържан е той.

Особено актуална е услугата по време на месеца Рамазан, предхождащ празника, когато за мюсюлманите е обичайно да посещават местата за вечен покой на своите починали близки.

„Някои дори се молят за душите на обичните си хора по време на видеоразговорите“, споделя Четин.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама