Следващата стъпка ще бъде отпадане на КПП-тата

1417

Според министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, следващата мярка, за облекчаване ще бъде отмяната та КПП-тата. Това е много наболяла тема, която вълнува много българи. Особено сега, когато предстои големия празник Гергьовден и се очаква засилен трафик.

Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата, като може би няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, казва Ананиев, предаде btv.

Ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки, които могат да се предприемат в близките дни и седмици. добави Ананиев.

 Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса. Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец, добави Ананиев.

Има ясни принципи, по които се разпределят допълнителните пари за медиците на първа линия. Бунт назря сред медиците заради обещаните от кабинета 1000 лева бонус към заплатите им. Списъците кой да получи тези пари са изготвени от ръководствата на болниците, стана ясно от думите на здравния министър. През април повече медици ще получат бонуси.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама