От следващата седмица: Разрешават спорт на открито

114

От следващата седмица ще бъде разрешено спортуването на открито. Но това не се отнася за състезанията. По време на извънреден брифинг на Министерския съвет и Националния оперативен щаб, премиерът на България Бойко Борисов обяви, че от новата седмица се разрешава практикуването на индивидуалните спортове на открито.

Това, разбира се, трябва да става при спазване на противоепидемичните мерки. Борисов допълни : „Възстановяват се индивидуалните спортове на открито, включително плувните басейни, планините вече са отворени за посещение от днес.“

Спортът на открито вече ще бъде разрешен. Това обяви министър-председателят на България Бойко Борисов на специална пресконференция.

„Позволяваме индивидуални спортове, но не състезания. Тенис на корт, да тичат на стадиона, в парка. Плувните басейни също отваряме. Там мерките трябва да бъдат в съблекалнята“, каза още той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама