Отварят училищата в Словения, след 15 май

93

Светът плавно се завръща към нормален начин на живот. Властите призовават хората да бъдат внимателни и да спазват лична хигиена и дистанция, дори да бъдат премахнати мерките за сигурност.

В Словения дистанционното обучение на учениците ще продължи и през следващите две седмици, заяви министърът на науката, образованието и спорта Симона Кустец, предаде БТА.

В класните стаи ще се върнат децата от първи до трети клас, абитуриентите, учениците със специални потребности и онези, които трябва да си повишат оценките. Предвижда се училищата да бъдат отворени постепенно от 15 май.

Предвижда се да бъдат отворени и детските градини, особено за онези деца, чиито родители се връщат на работа.

По препоръка на епидемиолозите, в училищата трябва да има по-малко ученици, като вероятно една паралелка ще бъде разделена на две. Ще бъдат осигурени дезинфектанти и редовно проветряване на помещенията, а носенето на маски ще бъде задължително само за учениците над 12-годишна възраст.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама