Има вероятност да отпаднат задължителните маски на открито

662

Обмисля се носене на маски само на определени места, а не навсякъде, като част от постепенното смекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса, съобщи проф. д-р Кантарджиев на брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин

Обмисля се носене на маски само на определени места, а не навсякъде, посочи проф. д-р Тодор Кантарджиев.

„Маските на открито сериозно обмисляме да се махнат. Задължително (ще останат) в градския транспорт, при близко общуване и купуване на хранителни продукти, в аптеката – задължително маска“, каза той.

„Това искахме да го направим, но чакахме две неща – да се стопли времето, да започне Слънцето да трепе вируса навънка, и второто нещо – повишават се знанията за лечението. Има някаква светлина за ваксините, не сме обаче големи оптимисти“, добави д-р Кантарджиев.

Отпадането на маските не се отнася за медиците, които задължително трябва да носят такива предпазни средства. Това е както за тяхна сигурност, така и за пациентите, които лекуват, обобщи ген. Мутафчийски.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама