Разследват Харисън Форд заради инцидент със самолет (ВИДЕО)

120

Актьорът Харисън Форд е обект на разследване от американските авиационни власти

Причината е инцидент на летището „Хоторн” в Лос Анджелис. 77-годишният актьор, известен с ролите си на Индиана Джоунс и Хан Соло, кацнал на грешното място на летището. Той пресякъл с малкия си едномоторен самолет пътя на друга машина, която се готвела да кацне. Разстоянието между двата самолета било около километър.

След разговор с диспечерите Харисън Форд признал за грешката си. За щастие инцидентът се е разминал без щети и пострадали.

Това е поредният инцидент на Харисън Форд като пилот. През 2017 г. той приземи самолета си не на писта за кацане, а за маневриране в Калифорния, като премина над Боинг 737 със 110 пътници и шест души екипаж. Две години по-рано кацна аварийно на голф игрище с колекционерски самолет от Втората световна война заради повреда в двигателя. Тогава Харисън Форд имаше няколко счупвания.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама