84-годишна жена с придружаващи заболявания пребори Covid-19

131

84-годишна жена от Смолян с хипертония, диабет и сърдечна недостатъчност пребори безпроблемно коронавируса

Тя бе изписана от инфекциозното отделение на областния град с две отрицателни проби. След две седмици в болницата Катина Ангелова вече си е у дома. Потърсила лекарска помощ заради тежка уртикария, съобщава bTV. След като става ясно, че е заразена, я местят в инфекциозното.

„И лежах в кардиология. Някакъв болен е имало от коронавирус и решиха на тези, които бяхме там, да ни направят тестове. Намаля бързо кашлицата, температура никога не съм имала през тези 10 дни повече от 36 градуса. След това почнаха антибиотик венозно да ми правят. Целият екип беше прекрасен. Екип, който заслужава почит и уважение!“, изказва признателността си възрастната жена.

Кадър: bTV

В инфекциозното на болницата в Смолян на лечение са шестима, а девет вече са
изписани.

„Досега няма колега, медицинска сестра и санитар, който да е отказал да работи с такъв болен. И много хора от областта протегнаха ръка, имаме дарения, имаме дарена апаратура“, обясни д-р Марин Даракчиев, който е директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян.

д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, Кадър: bTV

„На тия години, с толкова много заболявания, рискът беше огромен. Слава Богу всичките грижи, които положиха към мама, това внимание – може би я излекуваха на 90%“, благодари дъщерята на Катина – Соня.

Вече бившата 84-годишна пациентка смята, че силният й имунитет е помогнал да пребори коронавируса. Поддържа го всеки ден с плодове и витамин С.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама