Оперираха бебе Анди, чиято история разплака и обедини България

394

Късно снощи оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна и разплака хиляди българи.

Момченцето създаде прецедент в дарителството, тъй като само за няколко часа през февруари бяха събрани над 200 000 лева, необходими за чернодробна трансплантация в Германия, предава „Нова телевизия“.

„Обадиха ми се преди малко от болницата, операцията на Анди е минала добре, сега ще бъде в интензивното. На този етап са много доволни от това как се е случило, много е важно и през следващите дни да стискаме палци да няма усложнения. Съпругът ми също е добре, неговата операция също е минала, успешно. Много ви благодарим отново! Нямате представа колко съм щастлива в момента и колко съм ви благодарна“, каза майката на Анди Христиана Илиева.

В момента, в клиниката в Германия един до друг лежат и Анди и баща му – момченцето получи животоспасяващата чернодробна трансплантация, а именно баща му стана донор. Семейството замина пред повече от месец, дни преди границите да бъдат затворени заради карантината. А това стана възможно, след като само за няколко часа събраха цялата необходима сума, за да може всичко това да се случи навреме:

„Просто е прекрасно!Абсолютен прецедент”, коментира Елена Бисерова от „Хелп Карма”.

„Винаги съм знаела, че хората са добри, но това е магия!” – с тези думи ни посрещна майката на Анди през февруари, когато за първи път разказа историята на момченцето. Именно тогава майка му помоли публично за помощ, тъй като лекарите дадоха 30 дни живот на сина й. Молбата беше чута – сумата се събра за часове, благодарение на което семейството замина за Германия.

„Анди е спокоен, успяват да го държат стабилен. Болестта напредва и това се усеща по доста неща – коремчето му вече е доста голямо, отказва да се храни, но медицинският екип тук е много добър, знае какво прави, имат много голяма практика. Анди играе, смее се, закача се така, че по това съдим, че въпреки всички дискомфорти, той е с борбен дух“, разказа майката на детето.

Анди ще остане в Интензивния сектор на германската болница още, а следващите дни са изключително важни за състоянието му.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама