6 души пострадаха при кацане на хеликоптер в Русия

57

Шестима пострадаха при тежко кацане на хеликоптер в Русия. По предварителни данни шест души са ранени в резултат на тежкото кацане на хеликоптер Ми-26 в Ямало-Ненецкия автономен окръг.

Представител на спешните служби в региона съобщи, че в събота сутринта в Тазовски район хеликоптер Ми-26 на авиокопмапинята „Абакан Авиа“ на борда на който е имало осем души – петима пътници и трима членове на екипажа, е имал проблеми при кацането, съобщиха РИА Новости, предаде NOVA.

„Разследващият екип отиде на мястото, беше организирана проверка. По предварителна информация са ранени шестима души. Подробности за случилото се изясняват“, заяви говорител.

Източник в местните служби за спешни случаи каза по-рано, че един от членовете на екипажа е получил тежки наранявания. Според друг източник на РИА Новости, запознат със ситуацията, вертолетът се е насочвал от село Ямал Уренгой към Ванкорското находище на нефт и газ в Красноярската територия.

Според метеоролозите в Тазовски район, където се е случил инцидентът, в събота е регистриран силен вятър, поривите на който достигали 10 метра в секунда, температурата на въздуха била минус 2 градуса.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама