Превърнаха студентско общежитие в изолатор (СНИМКА)

200

Етаж от бившето студентско общежитие в Смолян е превърнат в изолатор, в който да се настаняват хора под карантина, съобщиха от Министерството на отбраната

Военнослужещи от 101-ви алпийски полк – Смолян помогнаха за преоборудването на етаж от бившето студентско общежитие за настаняване, при необходимост, на граждани, поставени под карантина.

Снимка: Министерство на отбраната

Изолаторът е обзаведен с легла от затворено ученическо общежитие. Помещенията са почистени и дезинфектирани, готови за настаняване на хора под карантина.

В изолатора има възможност да се приемат жители на областта, които са затруднени да останат самостоятелно под карантина поради жилищни или други проблеми.

По данни на РЗИ Смолян, лицата поставени под карантина към 21 април са общо 216, от които 47 с контактните на хора с положителните проби на вируса.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама