Париж се бунтува срещу карантината. Сблъсъци с полицията (ВИДЕО)

265

Сблъсъци в предградията на Париж заради строгата карантина. Групи младежи хвърляха пиратки по полицаи и подпалиха автомобили

Сблъсъци между младежи и полицията имаше за поредна нощ в предградията на Париж в резултат на недоволството от строгата карантина, въведена заради пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс, цитирани от БТВ.

Безредици е имало в райони като Вилньов-Ла-Гарен: Нантер и Клиши. Групи младежи са хвърляли пиратки по полицаи и са палили автомобили.
За първи до сблъсъци се стигна през уикенда във Вилньов-Ла-Гарен; след като мотоциклетист бе ранен при сблъсък с необозначена полицейска кола по време на проверка.

Кадър: Reuters

Полицаите са искали да разпитат мотоциклетиста, който се е движел с превишена скорост в насрещното платно и е бил без маска.

Предградията на френските градове са места, където избуява недоволство при социални и икономически трудности.

През 2005 г. имаше три седмици на безредици, след като двама младежи загинаха, докато бягаха от полицаи в парижко предградие.

Видео: БТВ
По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама