CNN: Ким Чен-ун е в критично състояние

3540

Здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен-ун е критично, съобщава Си Ен Ен като се позовава на източници от държавната администрациящ

Тоталитарният лидер е претърпял операция, твърдят още те.
Първите съмнения относно здравословното състояние на Ким Чен-ун се появяват на 15 април, когато за пръв път от много години насам той не присъства на тържествената церемония по случай годишнината от рождението на дядо му – Ким Ир Сен.

Официалните власти в страната не са съобщили причината за отсъствието му, пише ТАСС, като се позовава на американския новинарски канал.

Последната публична изява на Ким Чен-ун е била на 11 април – на заседанието на Корейската работническа партия, посветено на вътрешнополитически въпроси.
Той обаче не присъства на Върховното народно събрание на КНДР в Пхенян, където бяха обсъдени редица законопроекти, в това число и приемане на бюджета на страната за 2020 г.

Вследствие на тези данни, новинарската агенция Yonhap излязоха със становището, че лидерът „не е толкова болен“, цитирани от Reuters.

Въпреки това президентът Тръмп пожела късмет на Ким Чен-ун, независимо от противоречивата информация около здравословното му състояние.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама