Смачкват съзнанието. Физически

1553

Отиде си и Милен Цветков. По най-лош начин. Смачкан в собствения си автомобил. Тъжно е. И на Великден. Всички помним предаването му, което започваше в полунощ и носеше неговото име.

Постоянно го мачкаха и гонеха. Тръгваше си. Работеше какво ли не, за да издържа дом и семейство. Малко се знае, че е работил дори в колбасарски цех и е отговарял за кренвиршите. Но не се предаде. Накрая си отиде твърде, твърде рано. Заканваха му се. Заради голямата му уста, която беше трибуна. В очите му имаше нещо, което го правеше различен от стандартните водещи. Интелигентното чувство за хумор, което притежаваше го правеше харесван, но и мразен. Ние, които го познавахме само от малкия екран го приемахме като близък защото той усещаше проблемите и говореше за тях.

Но един черен джип, каран от момче, което Боже мой, осъзнава какво прави, го помете. На Великден. И изведнъж Милен го няма. В първият момент никой не разбрал, че човекът пострадал в катастрофа е известния журналист. Дори лекарите. И се втурнаха всички да коментират годините на водача на джипът-убиец. Да, 22. Но простете, това е бъдещето. Бъдещето на добре отглежданите младежи, на които ще дадем всичко „на тепсия“. И ще им ръкопляскаме, защото в един момент няма да имаме избор. Издигнахме ги на пиедестал.

Това е прогнозата. Лъскави джипове, огромни, зловещи и по възможност черни. Лъскави момчета и момичета, които имат предостатъчно време за фитнеси, процедури и гуляи. Нямайки никакви ангажименти към никого и към нищо. Какво стана с онези приказки, от едно време: Ако не си посадил едно дърво-нищо не си направил в живота. Какви дървета, какви пет лева. Джипът е важен.

А Милен го смачкаха. Не можаха по друг начин. И извинете, последно да питам, какво прави автомобил купен за нуждите на фирма, която се занимава със земеделие по булевардите на столицата. При това летейки с бясна скорост, управляван от дрогиран шофьор, от когото се отрече дори гаджето му. Може би е бързал за лозето в Карнобат, ако го е виждал някога.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама