Милен Цветков бил обезобразен. Намерен е в кома (ВИДЕО)

6096

Това заяви директорът д-р Гелев

Екипът на Спешна помощ е пристигнал за 5 мин. на мястото на катастрофата с Милен Цветков. Сигнал за инцидента с Милен Цветков е подаден в 18.16 ч. в Спешна помощ. Екипът е пристигнал на място в 18:23 ч. Журналистът вече е бил в кома. Това стана ясно от брифинга, даден от директора на Спешна помощ д-р Георги Гелев.

По думите му екипът не е разпознал Милен Цветков, защото е бил обезобразен.

При пристигането на линейката Милен Цветков е бил на пътното платно, а граждани са му оказвали първа помощ.
„Лекарката е видяла, че са му правили изкуствено дишане. Той е бил в кома. Предприети са веднага действия по оказване на първа помощ – непряк сърдечен масаж и обдишване“, обясни Георги Гелев. След няколко минути е поставен на гръбначната шина, вкаран е в линейката. Включен е на монитор.

„За съжаление е имал единични сърдечни удари, продължили са до го обдишват. Направени са няколко опита за интубация, но безуспешно, тъй като в дихателните му пътища е имало кръв. Линейката е тръгнала към „Пирогов“ и буквално пред вратата Милен Цветков е издъхнал“, каза още директорът на Спешна помощ.
„Това, че в трахеята е имало кръв означава, че най-вероятно състоянието му е било несъвместимо с живота. Ударът е бил толкова жесток, че виждате изхода от инцидента“, поясни Георги Гелев.

„Отреагирахме максимално бързо, бих казал даже ненормално бързо“, допълни той.
Гелев обясни, че състоянието на телевизионния журналист е било такова, че лекарите не са го разпознали.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама