Болница е напът да затвори. Бум на заразени медици

325

Бум на заразени медици във видинската болница. Лечебното заведение има спешна нужда от специалисти

Видинската болница е напът да затвори. Много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти. От 23-ма заразени в областта, 15 са служители в областната болница, информират от Нова.

 „Имахме един взрив, еднократно се намериха новозаразени. Това се случи на 12 април. Тогава лекар от неврологично отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирус инфекция. тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени“, обясни в предаването „Здравей, България“ д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

По думите ѝ в последните два дни няма новозаразен медицински персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама