В Троянския манастир посрещат Възкресение с извънредни мерки

69

Службите в Троянския манастир „Успение Богородично“ на Възкресение Христово тази година, заради извънредното положение, ще преминат със строга организация, за да се избегне струпване на хора и да се спазят мерките срещу разпространението на COVID-19,

Тази вечер службата ще започне в 23.30 часа на подготвен подиум в двора на манастира. Когато присъстващите намалеят, в църквата ще бъде отслужена Светата литургия, предаде БТА.

Утре в 12.00 часа, ще бъде отслужена т. нар. Служба на Второ Възкресение, или празнична пасхална вечерня с прочитане Евангелието за Възкресението на различни езици. Богослуженията минават при спазване на всички определени мерки на Националния оперативен щаб, министъра на здравеопазването и Светия синод.

„За целта сме организирали човекопотока в два коридора – влизащи и излизащи. В храма се допуска по един човек и след всеки се дезинфекцират иконите и местата, до които той се е допирал“, каза йеромонах Стефан и добави, че за организацията помагат доброволци.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама