Сблъсъци с полицията и протести в ромските квартали в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

3671

10 са положителните потвърдени случаи на COVID-19 в двата квартала „Филиповци“ и „Факултета“

На фона на новите ограничения вече е факт и първото напрежение в затворените квартали „Филиповци” и „Факултета”.

Късно снощи в социалните мрежи бяха разпространени кадри от сблъсъци между полицаи и жители на „Факултета”, а за днес се организира протест, който вече е в разгара си.  Той беше обявен за 12:00 часа пред голям хипермаркет. Събраха се много хора. В квартала има сериозно полицейско присъствие.

Същевременно продължава масовото тестване за коронавирус във „Филиповци” и „Факултета”. Вчера там са направени над 160 проби, като 20 са се оказали положителни. След това на PCR тест се е оказало, че 50% от тях са положителни.

Кадър: Новини.бг

По последни данни в двата квартала има голям брой заразени, а част от тях са в тежко състояние.„От вчерашните проби, които взехме и от онзи ден, в двата квартала от бързия тест 50 % от тях на PCR излязоха положителни. На терен в двата квартала в момента са два екипа с повече от 10 човека”, обясни д-р Данчо Пенчев, директор на столичната РЗИ.

„Особено впечатляващи съсредоточавания на случаи. Включително и едни от най-тежките случаи, които са в болници в момента са от там”, обясни ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб.

Кадър: Новини.бг

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама