Още един починал с COVID-19. Заразените вече са 735 (ВИДЕО)

131

За последните 24 часа са установени 40 заразени. Хоспитализирани са 14 от тях, общо са 735 заразените. Има и нова жертва – жена, починала в „Пирогов“.

Пациентката е била с цероза и с редица заболявания, била е на апаратна вентилация. Общо починалите са 36 души – 20 мъже и 16 жени.

Това стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Инфекцията достигна и Ямбол.

Увеличението на случаите е с над 5% спрямо предния ден.

444 души са случаите в София, като столицата се очертава като най-голямото огнище на COVID-19.

От 40-те нови случая, 14 души в болница. 29 случая са в София. Столицата трайно е най-голямото огнище на заразата. От всички заразени, 585 са активните лица.

В Смолян и в Сливен за последните 24 часа има по двама пациенти, в Пловдив, в Става Загора, в Ямбол и в Хасково – има по един. Три са децата – на 6, 9 и 15 години от София и София-област, които са положителни на заразата и те не са приети в болница.

Общо децата до 18-годишна възраст са 27 пациенти. Под 10-годишна възраст са 14 пациенти.

Още два нови случая на медицински персонал има. Става дума за санитар от ВМА и един от Александровска болница, за който се уточнява каква е точно позицията му.

29 лица са в интензивни отделения.

444 души са случаите в София, като столицата се очертава като най-голямото огнище на COVID-19.

24 души са новоизлекуваните, които са се изчистили от заразата за последното денонощие, като така общият брой им вече е 105 души.

Следващият масов скрининг след Банско е старозагорското село Паничарево, с разликата, че там ще бъде изследвано цялото население. Селото се намира под карантина от полунощ, а потвърдените положителни проби са общо 6 там.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама