България

Радев от Трявна: За мен е важна съдбата на българските работници

Благодаря на ръководството на предприятието от отбранителната индустрия, което ми позволи да го посетя. То е важен елемент от националната сигурност. Важното е, че в условията на тежка икономическа и финансова криза, тук производството продължава и има сключени договори за готовата продукция. Плащането по тези договори могат да бъдат важна част за преодоляването на кризата. За мен е важна съдбата на българските работници. Тук работят 630 души, които за една малка община като Трявна, ако останат без работа – то това е равно на една социална катастрофа. Това заяви президентът Румен Радев, които посети оръжейно предприятие в Трявна.

Той бе категоричен, че не дели българите на тези, които са в частния сектори и в държавния сектор. Радев ще посети предприятието за отбранителна продукция край Трявна

„Хората тук работят и имат пазари. Знаете какво стана по света – закриват се пазари, важно е да запазим износа си“, добави още държавният глава.

„Многократно заявих, че заедно със здравните мерки, трябва да има и адекватни социално- икономически. Те трябва да са в три направления – навременни, достъпни и безвъзмездни. Свалянето на мерките трябва да е поетапно, а не да се насажда страх и паника. Няма да ме видите в хора на паниката. Предпочитам гласа на разума. Българите са отговорни, проявяват разум. Липсват убедителни и навременни социални и икономически мерки, защото тяхната липса води до обезверяване на хората“, подчерта още той.

Попитан дали поддържа контакт с ген. Мутафчийски, той заяви, че не постоянно и трябва да се оставят лекарите да си вършат работата. „Много държави работят с планове, България трябва също да изработи такъв – да има план, защото иначе рискуваме да има втора вълна. Решенията трябва да се вземат на базата на реални данни, а не на страх и паника. Спешно трябва да се концентрираме и да положим усилия за тестване на българите“, смята още Румен Радев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Ивайла Андонова

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца