Маринов на проверка на пазарите: С нежелание пишем актовете, но се налага (ВИДЕО)

45

Това стана ясно по време на извънредна проверка на вътрешния министър, столичния кмет и директорът на РЗИ

Пет акта за неспазване на противоепидемиологичните мерки са съставени за последната седмица на търговци на пазарите в София. Това стана ясно след извънредна проверка на пазара „Красно село”, извършена от вътрешния министър Младен Маринов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Днес нарушения не бяха хванати. Хората са с маски, а търговците са осигурили дезинфектанти. „Стараем се да създадем по-добра организация, целта е да работят пазарите и заради търговците, и заради клиентите. Въпросът е да се спазват правилата, от това зависят следващите мерки”, заяви пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова.

„С нежелание пишем актове, но понякога се налага. Направена е добра организация, но е ангажиран и голям ресурс”, коментира вътрешният министър.

Д-р Пенчев увери, че проверките продължават.

Видео: Vbox7, Нова

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама