Морска община започва изследвания по метода на пуловете

70

Общинският кризисен щаб в Бургас реши от следващата седмица да стартират изследвания по метода на пуловете сред по- големи групи от хора чрез вземане на секрет от носоглътката. Това съобщиха за „Нова Вест“ от община Бургас.

По този начин наведнъж могат да бъдат тествани до 10 – 20 човека. Когато се съберат няколко проби и в тях има положителен резултат се прави ново изследване. По този начин се увеличава значително броят на изследваните и за много по-кратко време ще бъдат събрани данни за здравословното състояние на населението.

Деканът на Медицинския факултет доцент Велинов ще направи алгоритъма за броя на хората, които да бъдат включени в едно изследване по метода на пуловете. От утре започват да се правят списъци на медицински лица, полицаи, социални работници, администратори на гише. Идеята е мрежата от изследвания да се разшири възможно най-много и с други контактни групи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама