Фандъкова: Всички екипи на столичната полиция са навън

54

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че всики екипи на столичната полиция са навън. Очаква се хубавото време в празничните дни да допринесе за нарушаване на мерките за сигурност от страна на гражданите. 

„Повече от 90 % то софиянците, които положиха усилия, към тях не е честно да се подлагат на риск, предвид това, че предстои пик. Хубавото време провокира, но сега не е момента за това, моментът е да бъдем отговорни и да продължим да спазваме мерките“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на проверка за спазване на мерките против струпването на хора.

„Всички налични ресурси на полицията са навън по празниците, да уважаваме полицаите, да не ги принуждаваме да се чувстват неудобно и да не могат да си свършват работата. Да уважаваме и лекарите, те са притеснени от разпускане на дисциплината в нашия град. Да го покажем с отговорност, да няма натиск към болниците и отделенията и да не се налага да избират“, обясни Фандъкова, предава „Канал 3“.

„Организираме строг контрол – всички 20 екипа на общинска полиция е навън, направи се организация на движението по пазарите, директорите им ще раздават маски, на пазари Юг вече се случва това. Нека София да покаже, че ще се съобрази с препоръките и ще се носят маски навсякъде навън“, заяви кметът.

„В много градинки и междублокови пространства се събират хора, предимно групи от младежи и цели компании, това е недопустимо. Не трябва да се плашим от санкциите, а да проявяваме отговорност. За съжаление без санкции няма да мине. Няма как на всяка междублокова градина да мине полицаи, но всички осъзнаваме за какво става дума. Нека не се удавим в края на дола, да проявим още малко търпение, за да може след празниците лека полека да излизаме от тези строги мерки“, обясни Фандъкова.

„Нарушителите ще са безкомпромисно санцкионирани, призовавам да си останем вкъщи на Цветница и през другата седмица, аз съм вярващ християнин и ще си останат вкъщи. Притеснявам се за другата седмица. Улиците се дезинфекцират постоянно“. сподели тя.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама