Полицейска блокада на столични квартали. Колко време ще продължи

96

Няколко дни ще продължи блокадата на няколко столични квартала. Затягат се мерките във връзка с празниците Лазаровден и Цветница. 

Освен това, ще бъде засилено полицейското присъствие и около храмовете във връзка с опазване здравето на хората. Няколко пъти от Националния щаб призовават гражданите да останат вкъщи, дори за празниците.

Мащабна акция на полицията се провежда в София за контрол на спазването на мерките за извънредното положение заради разпространението на коронавируса, предава NOVA.

Към 21 часа в петък са блокирани няколко столични квартала – „Христо Ботев“, „Факултето“ и част от „Орландовци“

Изграждат се контролно-пропускателни пунктове, общо над 60, като ще се пропускат само хора, които отиват на работа или се връщат от работа, или по други уважителни причини.

Освен това ще има засилено полицейско присъствие около църквите и храмовете в цялата страна. Целта на МВР е да ограничи струпването на хора по време на великденските празници.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама