Изгладнели крадци в бели защитни костюми обраха магазин, зарязаха стоката до църква

2226

Дръзка кражба на най-големия магазин в центъра на пловдивското село Чалъкови извършиха 4-има, облечени с бели защитни костюми, маски и ръкавици.

Те атакували търговския обект в 3,10 ч в петък призори, става ясно от записите на камерите, съобщава „24 часа“.

Разбили външната метална щора на вратата, след което са проникнали и започнали да грабят наред. „Напълнили са 22 големи торби с консерви, каса алкохол, дъвки, подправки, 15 кг боб, 10 кг леща и толкова ориз, бонбони, чорапи, кюфтета – не са подминали нищо“, разказа магазинерката Василка. В касата имало 110 лева. които също са задигнати.

Търговският обект в момента е обърнат с краката нагоре. Стелажите са разтурени, по земята се въргалят опаковки. „Такъв обир не помним“, казват жените, които продават.
Те се хванали за главите, когато отишли на работа. Веднага сигнализирали кмета и полицията. Униформените успели да открият плячкосаната стока. Апашите я оставили в порутена сграда до църквата, която е в съседство, като са възнамерявали да се върнат да я вземат.

В росната трева обаче са направили следи и така полицаите стигнали до откраднатите провизии. Чантите със стоката са били върнати в магазина, на който вече е направена ревизия за установяване на липсите. В момента продавачките подреждат стелажите и оправят разтурията. „Никой нищо не може да предположи откъде са крадците. Едва ли обаче са местни“, разсъхщават жените.

Те се опасяват, че със засилване на безработицата изгладнелите крадци още повече ще се активират. Недоумяват обаче откъде са се снабдили с бели защитни костюми за коронавирус.

Това ги кара да мислят че не са хора от селото, което наброява над 2000 жители.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама