Първият български космонавт се обърна към народа с мотивиращи думи (ВИДЕО)

169

С много силни думи първият българин, летял в космоса, Георги Иванов, се обърна към българския народ във връзка с настоящата извънредна ситуация

Той даде за пример колко много време космонавтите прекарват в изолация и то – в още по-екстремни за психиката условия, и направи паралел с положението на самоизолация и специални мерки за сигурност.

„Макар и различна да е ситуацията, социалната изолация е същата, но ако излезеш от вкъщи при карантина най-много да те глобят или да хванеш вируса. Няма къде да ходиш. Горе на орбита не можеш да излезеш извън станцията. Основното е човек да се самоизолира и да спазва наложените ограничения. По този начин ще запазим нашия и на близките ни хора живот. Ще изразим нашата най-голяма благодарност към лекари, аптекари, сестри, санитари от първа линия.“

„Ние ще се справим, ще се изправим, защото сме корав български народ със здрави корени и не само със славно минало, но и с оптимистично бъдеще.“, каза още той и разказа как той самият се справя с изолацията.

Видео: Фейсбук

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама