Радев: Сити хора взимат решения, а много българи гладуват

346

„Трябва да се помисли не само за физическото оцеляване на нацията, но и за психическото. Хората, които вземат решения, са сити хора, но много българи гладуват а гладният човек излиза на улицата“, каза президентът Румен Радев, който посети УМБАЛСМ „Пирогов“ в столицата.

„Редом със здравните мерки, трябва да има солидни икономически и социални мерки“, заяви още Румен Радев.

Коментарът му бе по повод това дали ще наложи вето на част от законите, които вчера бяха приети в Народното събрание.  Той обясни, че се очаква всички документи да постъпят при него и след като ги разгледа ще реши.

„Обществото трябва да продължава с дисциплината, да изпълнява стриктно указанията, които се дават от властите, трябва да има ясно управление на кризата (…) Вирус ще има и след 13 май, ние пак ли ще стоим в това положение? Трябва да се мисли за ясна стратегия как управляемо възможно най-бързо да излизаме от това състояние“, заяви държавният глава.

 „Гладът скоро ще надвие страха“, допълни Радев.

Президентът поздрави всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти по случай техния празник.

„Благодаря за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин, попаднал в плен на болестта“, каза Радев. Той поздрави професор д-р Асен Балтов и неговия прекрасен екип „за навременните мерки, за перфектната организация, за това, че в едни много кратки срокове са успели да изградят на инфекциозно отделение“.

Относно заплатите на народните депутати и това, че те ще дарят тези, които ще получат по време на извънредното положение, държавният глава каза, че той е дарил своята за месец март и им каза: „Кръгом тогава към март“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама