Тръмп с лоши новини. САЩ обмисля затягане на мерките

164

Тръмп: В следващите дни се очакват голям брой смъртни случаи. САЩ обмислят спирането на полетите в засегнатите от коронавируса райони

Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой смъртни случаи от коронавирус в САЩ, заяви президентът на страната Доналд Тръмп, предава БГНЕС.

„Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи“, каза той пред репортери. Според президента районите на страната, които нямат големи огнища, молят федералното правителство за повече помощ, отколкото им е необходимо.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, обяви Тръмп на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Съединените щати.

Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за борба с коронавируса работят с болници и дистрибутори, за да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма нужда. Той подчерта, че 29 милиона дози антималарийни лекарства се съхраняват в националните стратегически складове и могат да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама