Китай замря за 3 минути в памет на жертвите на COVID-19

234

Китай почете  за три минути всички, починали от новия коронавирус. За 3 мин. в цялата страна завили сирени и знамената са били спуснати наполовина.

Отдаването на почит бе особено трогателно в централния град Ухан, откъдето тръгна разпространението на вируса в края на миналата година. 11-милионният мегаполис бе поставен под пълна блокада на 23 януари и китайското ръководство отдаде дължимото на „града герой“ за жертвите, направени от неговите жители.

Четирима души са починали в Китай (без Хонконг и Макао) от новия коронавирус през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването, съобщава NOVA.

С това общият брой на смъртните случаи в страната, където вирусът се появи в края на миналата година, достигна 3326. Китай, който допреди половин месец бе епицентърът на заразата, вече е чак на пето място по починали след Италия, Испания, Съединените щати, Франция и Великобритания и почти достигнат от Иран.

През последното денонощие в Китай са били регистрирани 19 случаи на зараза – един в Ухан и 18 „внесени“ от чужбина. С това общият брой на диагностицираните заразени в страната достигна 81 639.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама