Има ли обрат в заразата. Защо COVID-19 удря все по-млади хора

411

Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от коронавирусната инфекция, предупреди Световната здравна организация (СЗО).

Експертите от организацията се опитват да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания -бел.ред.) се оказват в интензивни отделения с тежки форми на заразата, предава БГНЕС.

„Все още има много неизвестни в момента”, заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева. „Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания.

Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама