Допълнителните възнаграждения на медиците, борещи се с COVID-19

62

Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, на брифинга на МС тази сутрин

Изплащат допълнителните възнаграждениа на медиците, борещи се с COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Още с навлизането на новия вирус в Европа и България, правителството предприе редица мерки. Днес ще преведем поетият ангажимент от министър-председателя всички медицински и немедицински кадри, които са на първа линия да получат чисто допълнително възнаграждение от 1000 лв. Те ще получат по 1537 лв., т.к. ние плащаме данъка и осигуровките. Това възнаграждение ще получат 1700 души в 34 лечебни заведения, което представлява 2,6 млн. лв. Когато в една болница има до 5 случая на заразени с коронавирус, допълнителното възнаграждение получават 40 души, когато са от 5 до 10 – 70 души, и над 10 души – възнаграждението получават 100 души. Появиха се нови области в самото начало на месец април“, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Той допълни, че днес ще предложи на министерския съвет да приеме и одобри договор между министестервото на здравеопазването и Китай, за лекарства, които в своята

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама