Момиченце от Бургас написа трогателно писмо на дядо си. Изпрати го по социалните служби (СНИМКИ)

233

Трогателно писмо написа 8-годишната Лилия на дядо си, а на прабаба си нарисува картинка

Днес, 8-годишното момиченце от Бургас, изпрати писмото до служителите на Домашен социален патронаж с молба да го предадат на прадядо й Пейо, когато му носят храната, защото не го е виждала скоро. Пейо живее в к-с “Лазур”. Освен писмото, Лилия изпрати и пролетна рисунка, която да доставят на прабаба й Янка, която живее в к-с “Славейков”.

Снимка: Фейсбук, Димитър Николов

Тази история не беше подмината от кмета на гр. Бургас, Димитър Николов. Той разказа в социалните мрежи кметът на гр. Бургас, Димитър Николов.

Ето какво пише в писмото си малкото момиче:

“Най-добрият човек, когото познавам е моят прадядо. Той се казва Пейо. Доста е възрастен, затова му е прошарена косата. Очите са му кафяви и е висок. Аз мисля, че той е добър, защото мисли добро на всички хора и им услужва, когато го помолят. Той обича да засажда дръвчета, да прави къщички за птици. Приятно е да излизаме заедно в морската градина и да карам колело. Понякога дори ме взима от училище. Искам да приличам на него по човещината и добротата. Липсваш ми, дядо“❤️❤️❤️

Снимка: Фейсбук, Димитър Николов

Утре Пейо и Янка ще имат подарък – изненада, когато получат храната си.

„Има много да учим от децата!“, допълни кметът на Бургас по повод постъпката на детето.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама