Нови 36 са заразени с коронавирус в Китай

182

Броят на заразените с новия коронавирус в Китай за изминалото денонощие се е увеличил до 36, като 35 от тях са внесени случаи. Както съобщи Държавният комитет по здравеопазване на страната, броят на смъртните случаи се е увеличил на 8, а 186 души са оздравели, предава ТАСС.

„Според данните в 24:00 (18:00 часа българско време) на 31 март общият брой на случаите в Китай достигна 81 554, от които 76 238 са лекувани и изписани от болници, 3,312 са починали“, се казва в документа.

В провинция Хубей се регистрира един нов случай на инфекция за деня – той е внесен, предава „Фокус“. Шестима души загинаха в Ухан – епицентърът на епидемията, 173 души се възстановиха – всички те също в административния център на региона. Още един фатален изход е регистриран в Шанхай.

Общият брой на внесените случаи на коронавирусна инфекция от нов тип в КНР е достигнал 806, от които 691 са все още под лекарско наблюдение (20 в тежко състояние), а 115 са излекувани и изписани от болниците.

От 1 април китайските власти започнаха да публикуват данни за броя на заразените хора, при които болестта отминава без никакви клинични симптоми. Според данни към 31 март в страната са идентифицирани 1541 души с асимптоматична болест, от които 205 са внесени случаи на зараза. През изминалия ден са регистрирани 130 нови случая, 302 от тези пациенти са изписани, още двама са показали симптоми на заболяването. Така броят на пациентите с безсимптомно протичане на заболяването на ден намалява на 174 случая и възлиза на 1367 души.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама