Председателят на ДПС разкри състоянието на първия заразен депутат

blank
Снимка: Facebook

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира състоянието на депутата и председател на социалната комисия Хасан Адемов, за когото вчера стана ясно, че е дал положителна проба за коронавирус.

Той обясни, че на председателски съвет на партията ще се вземе решение за мерките, които ще бъдат взети от тук нататък. „Доколкото знам има организация за тестване на депутатите и служителите на Народното събрание“, каза Карадайъ на влизане в парламента.

Мустафа Карадайъ заяви, че се е чул с Адемов вчера вечерта и той се чувства нормално, съобщава dariknews.bg.

„Хасан Адемов е с положителна проба. Не съм упълномощен от него да коментирам здравословното му състояние. Към момента постъпва в болница“, това обяви на редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Кои хора ще се изследва от Народното събрание (НС) ще се подаде от госпожа Цвета Караянчева. Каквото списък ни се подаде – това ще изследваме“, поясни още шефът на ВМА в отговор на това кои ще бъдат тествани за коронавирус освен депутатите.

„Епидемиолозите ще направят проучване на въпросния депутат, за да видят кои са най-близките му контакти“, каза още ген. Мутафчийски по повод контактните лица на депутата Хасан Адемов.

„Депутатите днес ще бъдат тестувани. Установяват се лицата им с най-близък контакт. Ако депутатите дадат отрицателни резултати, то ще продължат да работят. Ние не можем да закрием държавата“, допълни той.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама