Радев с остър коментар за актуализацията на бюджета (ВИДЕО)

189

Не закъсня и реакцията на президента Румен Радев за актуализацията на бюджета. От Благоевград той критикува правителството, че хазната е празна, защото всяка година излишъкът се харчи „без правила“. Президентът призова за много строг контрол върху харчовете.

„Всяка година се харчат милиарди от така наречения „излишък“ без никакви правила. Кризата обаче показва, че хазната е празна и ни трябва заем. И този път трябва да сме много внимателни и този заем да се харчи при строг обществен контрол, за да не стане така парите пак да потънат като всички останали досега“, каза той.

Според него на засегнатите работници не се предлага реална помощ в кризата, а заеми, които да ги затруднят допълнително. Радев коментира и частичното вето върху Закона за извънредно положение, което доведе до нов разрив с отношенията с премиера Борисов.

„И е време и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и всички негови депутати, сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения“, заяви президентът.

Той настоя възможно най-бързо, управляемо и безопасно да бъде върната свободата на движение на хора и стоки.

„Ние трябва да мислим как да излезем от този блокаж и да можем да преодолеем икономическата и социална катастрофа, които сами ускоряваме“, посочи Радев.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама