Дадоха гратисен период хората да си купят маски

1057

Ще има гратисен период за закупуване на маски до 00.00 ч. в събота. Това съобщи ген. Мутафчийски.

„Знаете, че има противоречиви версии за носенето на маски. СЗО по-скоро не препоръчва носенето на маски от здрави лица. Основните източници, които ползваме, за въвеждането на мерки, са Китай, Южна Корея, Израел и някои други големи държави. От Израел от снощи маските са задължителни, каза ген. Мутафчийски във връзка с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев за задължително носене на маски на обществени места.

„Носенето на маски е задължително за обществените места, можете да проверите какво е „обществено място“, посочи още председателят на щаба. Това е една мярка, която отдалечава някакви по-твърди мерки. И ние имаме семейства и търпим същите мерки. Доста от предприятията, които изпаднаха в затруднено положение, изгубиха поръчките си, работят усилено по изработването на маски, трансформираха се. Има маски в моята квартална аптека – 3,50 лв. струва. Има маски, достъпни са. „, добави ген. Мутафчийски.

Носенето на предпазни маски за лице на открити и закрити обществени места става задължително в България след заповед на здравния министър, подписана на 30 март.

Глoбaтa зa излизaнe бeз мacкa e 5000 лв., кaквaтo e и зa вcички ocтaнaли нaрушeния нa oгрaничeниятa, cвързaни c мeркитe cрeщу рaзпрocтрaнeниeтo нa СОVID-19.

Отменят заповедта за маските 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама