Мутафчийски с новини за Великден след срещата си с патриарх Неофит

440

Службите ще бъдат изнесени навън, имаме пълно разбиране от църквата. Това заяви ген. Мутафчийски след срещата си със Светия синод относно мерките около предстоящите християнски празници

„Самите свещеници ще призоват миряните да бъдат по-сдържани при посещения в храма и да спазват разпорежданията. Според мен това е един добър компромис и с огромна благодарност приемаме това разбиране от страна на Българската православна църква“, заяви ген. Мутафчийски след среща с патриарх Неофит.

Той допълни, че всичко извън храмовете и контролът ще бъде упражняван от полицията. Шефът на Националния щаб заяви, че българите могат да се помолят и извън храмовете, както и от домовете си, като предстои да има официално съобщение от Светия синод. Службите ще бъдат изнесени навън.

Също така службите ще бъдат излъчвани по телевизиите и онлайн, стана ясно от думите на председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски след срещата със Светия синод и преди срещата с патриарх Неофит.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама