Село в Добруджа с двама под карантира организира кръводаряване

142

Кметът на най-голямото село в община Каварна, Българево – Георги Георгиев, инициира акция да набиране на доброволци за безвъзмездно даряване на кръв. Целта е да се помогне на хората, нуждаещи се от нея в тази трудна короно вирус ситуация, предаде за Нова Вест Керанка Далакманска.

Доброволците могат да бъдат от 18 – 65 годишна възраст, да са здрави и готови да дарят кръв показвайки съпричастие към случващото се в страната.

Г-н Георгиев е осигурил транспорт и се е уговорил с Кръвен център Добрич, на 6 –ти / шести / април да бъдат приети от центъра за хуманната безвъзмездна кръводарителска помощ. Той сподели, че е кръводарител вече 20 години.

Обстановката в с. Българево е спокойна. Жителите спазват всички издадени разпоредби и си стоят по къщите. Излизат да магазините в определените часове.Има хранителни продукти достатъчно. Няма струпване на хора по площада. Остават под домашна карантина двама жители на Българево, завърнали се от Германия.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама