Италия е епицентър на пандемията. Расте броят на заразените в света

389

Заразените с новия коронавирус в Канада вече са 4689. За едно денонощие броят им е скочил с 670 души.

Случаи на зараза има в 12 от 13-те канадски провинции. Броят на заразените с коронавирус в Индия се увеличи със 140 души за едно денонощие и достигна днес 834 души. Това съобщи на сайта си индийското здравно министерство, предаде NOVA.

Австралия отчете днес 14-и смъртен случай, след като жена почина в старчески дом в щата Нов Южен Уелс. Броят на болните от COVID-19 в страната се увеличи с 212 души и достигна 3378, две трети от които в Нов Южен Уелс и щата Виктория.

Всички те са привнесени от чужбина. От началото на епидемията в Китай са се заразили 81 394 души, а броят на починалите се е увеличил с трима души през последното денонощие и е достигнал 3295.

Китай наложи днес забрана за влизане на чужденци с валидни визи и разрешителни за пребиваване, за да избегне нова епидемия от COVID-19. Броят на заразените с новия коронавирус в Южна Корея се увеличи със 146 души, достигайки 9478. През последното денонощие са починали петима души, а общият брой на жертвите е 144, съобщи днес Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към министерството на здравеопазването на Южна Корея.

Новите заразени са с 55 повече от регистрираните случаи ден по-рано. Още 283 души са оздравели напълно и са изписани от болница. Общият брой на оздравелите е 4811. За пръв път от началото на заразата броят на оздравелите в Южна Корея е по-голям от този на пациентите под карантина, съобщи Йонхап.

„По света има страни, които са наши приятели и ще помогне на тези държави. Ние сме в такова състояние, че може да правим това, което другите не могат”, убеден е Тръмп, който добави, че ще може да прати апарати и на Обединеното кралство. „Включително на Борис Джонсън. Попитах го как се чувства и първото, което той ми каза е, че на тях им трябват апарати за изкуствена вентилация на дробовете“, добави Тръмп.

В Гърция са регистрирани 74 нови случая на зараза с коронавируса, с което общият брой на заразените стигна 966. Броят на починалите от пандемията е 28 – 23 мъже и 5 жени.

Средната възраст на починалите е била 73 години. 66 души са в интензивно лечение, всички освен един интубиран. В южната ни съседка 52 пациенти обаче са се възстановили. Там общо са проведени 13 477 теста.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама