Борис Джонсън е заразен с коронавирус

474

Борис Джонсън е потвърден, че страда от коронавирус, беше разкрито днес, информират от Mail Online

Смята се, че министър-председателят е тестван положително за болестта, тъй като огнището се разпространява в цялата страна.

Г-н Джонсън има сравнително леки симптоми, но новините подчертават опасенията, че кризата ще ескалира.

Говорител на Даунинг Стрийт каза: „След като вчера имаше леки симптоми, премиерът беше тестван за коронавирус по личен съвет на главния медицински директор на Англия, професор Крис Уити.

„Тестът беше извършен в 10 от служителите на NHS и резултатът от теста беше положителен. В съответствие с указанията премиерът се самоизолира в Даунинг Стрийт. Той продължава да води отговора на правителството на коронавирус.“, допълни той.

Принц Чарлз бе потвърден като заразен с коронавирус по-рано тази седмица. Други световни лидери като Канада Джъстин Трюдо са тествали положително.

По-рано от Даунинг стрийт каза, че външният министър Доминик Рааб ще потвърди, ако премиерът е неработоспособен, защото се минимален признак, че е спрял да работи.

Лондон се счита за двигателя на епидемията във Великобритания и много хора от Уестминстър бяха поразени от симптоми.

Министърът на здравеопазването Надин Дорис беше първият потвърден случай на заразен депутат, но вече възстановен и се върна на работа.

Обявеният брой на смъртните случаи в Обединеното кралство се е повишил със 113 до 578 вчера – най-стръмното увеличение досега.

Смята се, че той е ръководил отдалечена среща на „военния щаб“ на коронавируса тази сутрин.

Заради срещата му с множество политици има съмнения и за други заразени, въпреки дистанцията. Кабинетът във вторник бе проведен и чрез видеоконференция.

Г-н Джонсън не е присъствал на нито една от редовните правителствени пресконференции тази седмица.

В понеделник той направи драматично обръщение към нацията, в която заяви, че страната трябва да влезе в заключване, като никой не напуска къщата си, освен ако не е абсолютно необходимо.

Годеницата на господин Джонсън, Кари Симондс е бременна и се смята, че се е самоизолирала в съответствие с правителствените съвети.

По превода работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама