Стартира DMS кампания за подкрепа на българските медици

0
blank
Снимка: Pixabay

Открита е DMS кампания за подкрепа на българските медици, работещи в условия на COVID-19

„Призоваваме гражданите да участват в кампанията“, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Той допълни, че вчера са преведени 800 000 лв. от един от големите дарители в кампанията, а именно АЕЦ „Козлодуй“.

От министерството на здравеопазването призовават българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта е да бъдат събрани 5 млн. лв.

Онлайн може да дарите тук.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама