77-годишен мъж не спазва карантината, а лови покемони

128

Полицията в испанската столица Мадрид е наложила санкция на 77-годишен мъж, който нарушил карантината и плъзнал из улиците на града, за да лови… покемони

По принцип играта на Pokemon GO не е незаконна, но в условията на извънредно положение и неоснователното излизане навън е нарушение на временните правила за безопасност, обясниха от полицията в Мадрид.

Властите използваха случая да напомнят, че гражданите могат да излизат навън само по работа или за покупки от хранителния магазин или аптеката. Всякакви други поводи са строго ограничени.

По официални данни на столичната полиция от обявяването на извънредното положение в Испания на 15-и март са били подадени сигнали за близо 4600 души, които не са спазили правилата за карантина. От тях 30 са били задържани, а общият брой наложени глоби е 664.

Източник: Факти.бг

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама