Щабът иска удължаване на мерките срещу COVID-19 (ВИДЕО)

4001

Ще предложим на здравния министър да удължи срока на мерките, които изтичат утре, до 12 април.

Това заяви началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния брифинг.

Единствено се разширява терена на посещение – става дума за колекторските фирми за събиране на сметки. Другото предложение ще е да има карантина за абсолютно всеки един, пристигащ от чужбина, да отпадне поименното изброяване на страните, откъдето пристигат български граждани или чужденци, заяви Мутафчийски.

Така чужденците трябва да знаят, че 14 дни трябва да бъдат под карантина и да заявят къде ще прекарат задължителната си карантина.

243 вече са заразените с коронавирус в България. От снощи до този момент има 1 положителна проба. Новозаразеният е от София и не е контактен с някой от другите заболели.

В „Пирогов“ има 4-ма интубирани в тежко състояние и 7 в добро състояние. Сред интубираните има един човек, който е в много тежко състояние. Във ВМА имаме двама болни, които бяха на ръба на дихателната недостатъчност, засега удържат положението, съобщи Мутафчийски.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама