„Цунами“ от тежко болни от COVID-19 залива болниците в Лондон

blank
Снимка: Pixabay

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с „постоянно цунами“ от тежко болни, заразени с новия коронавирус, както и с „безпрецедентния дял“ разболели се хора от обгрижващия персонал

Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от БТА.

„След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за прием на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние“, каза той.

Великобритания промени драстично подхода си към борбата с коронавируса

„Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е 30, 40, а на места дори 50 на сто“, което е безпрецедентно“, заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама